„Privim în viitor cu încredere, pășim prin prezent cu succes”

În perioada 6-7noiembrie studenții bălțeni au avut parte de o experiență cu foarte multe realizări și discuții la nivel instituțional cu conducerea Universității Naționale „Iurii Fedkovici” din Cernăuți. Șeful departamentului de Relații Internaționale, Serghei Luchianiuc, a comunicat studenților despre proiectele în care sunt implicate ambele universități și despre perspectivele de viitor. Astfel, studenții vor putea face schimb de experiență și să participe la proiectele și conferințele comune organizate anual. 
Reamintim că în anul 2011 a fost înființat Consorțiul Universităților din Republica Moldova, România și Ucraina (CUMRU). Universitățile membre CUMRU: Universitatea de Stat a Moldovei (USM), Universitatea Națională „Alecu Russo” din Bălți (USARB), Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC), Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași (UNAGE), Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV), Universitatea „Yurii Fedkovych” din Cernăuți (CHNU). Reprezentantul USARB în cadrul acestui consorțiu este prorectorul pentru relații externe și activitate științifică, Valentina PRIȚCAN. 
Îi aducem sincere mulțumiri doamnei prorector Valentina PRIȚCAN pentru eforul și interesul deosebit pe care l-a manifestat în organizarea acestei vizite.

Pozele aici.