Președintele Autoguvernantei studențești USARB, Victor GRIGOR participă astăzi, 8 noiembrie la sesiunea de informare și documentare referitor la valorile NATO și rolul Republicii Moldova în această organizație Nord – Atlantică.

Ce este NATO? Dar securitatea? Dar de ce Republica Moldova colaborează cu NATO? 
Acestea sunt doar câteva din întrebările cetățenilor atunci când aducem în discuție subiectele legate de Alianța Nord-Atlantică.
Astfel că astăzi, un grup format din liceeni, studenți, profesori, reprezentanți ai APL-lor din regiunea de nord a țării au venit la Chișinău unde au vizitat CID NATO și unde au discutat cu Ana Negru, coordonatoare de programe din cadrul CID NATO despre obiectivele CID și rolul în comunciarea cu publicul privind subiectele de securitate și apărare și cu dl. Veaceslav Iațco, șeful Secției NATO și cooperare politico-militară din cadrul MAEIE despre domeniile cheie de cooperare dintre NATO și Moldova. Ulterior, grupul a vizitat Oficiul de Legătură NATO (NLO), unde au discutat cu dna Kristina Baleisyte, Șefa NLO despre Alianța Nord-Atlantică, despre NLO și domeniile prioritare de cooperare dintre NATO și RM. În final, E.S. dl Bartłomiej Zdaniuk, Ambasador al Poloniei în RM a discutat despre calitatea de membră NATO a unei țări (exemplul Poloniei) și despre rolul Ambasadei în calitate de Țară Punct de Contact NATO.
Această activitate este finanțată de către Divizia de Diplomație Publică a NATO prin intermediul proiectului Zilele NATO în Moldova și a fost organizată în parteneriat cu Oficiul de Legătură NATO.

Pozele aici.